Gyógyszergyártók a figyelem középpontjában

2022.09.28. 15:03 • Erste Uzsonna

Tegnap az amerikai tőzsdék biztató nyitása ellenére csak a Nasdaq tudott pozitívban zárni. Ma ismét emelkedni próbálnak a határidős indexek: az S&P 500 0,3%-kal, a Dow Jones 0,5%-kal került feljebb, a Nasdaq viszont még 0,1%-os mínuszban jár.

A Biogen árfolyama több, mint 50%-ot ugrott a tőzsdenyitás előtt, miután japán partnerével, az Eisai-jal bejelentették, hogy kísérleti Alzheimer-kór elleni gyógyszerük nagy mértékben lelassította a betegség előrehaladását egy vizsgálatban, 27%-kal csökkentve a kognitív és funkcionális hanyatlást. A hasonló készítményt fejlesztő Eli Lilly illetve Roche gyógyszergyártók részvényei szintén megugrottak a pozitív hír hallatán.

Az Ocugen árfolyama 10%-kal emelkedett, miután a gyógyszergyártó bejelentette, hogy licencszerződést kötött a St. Louis-i Washington Egyetemmel az orron keresztül beadható covid-vakcina kifejlesztésére, forgalmazására és gyártására.

Az 4-es kategóriájúvá erősödő Ian hurrikán közeledése számos vállalatot arra késztetett Floridában, hogy átmenetileg beszüntesse a tevékenységét. A Walt Disney bejelentette, hogy néhány napig zárva tartanak az élményparkjaik, míg az Amazon közölte, hogy bezárja több raktárát a régióban. A tampai és az orlandói repülőtér is felfüggesztette működését.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás