Erste Asset Management: mélyreható piacismeret, alapos elemzés és cégcsoport szintű csapatmunka

2022.10.05. 12:15 • Erste Market Sztori

Ügyfeleiknek befektetési alapok széles választékát kínálják, különböző befektetési és vagyonallokációs megoldásokkal. Kötvénykezeléssel, Kelet-Európára összpontosító részvény- és kötvényalapokkal, nemzetközi részvény- és fix hozamú alapokkal foglalkoznak, melyek etikai/fenntartható, környezetvédelmi, társadalmi és kormányzati szempontok alapján kezelt elveknek megfelelnek (ESG).

Az Erste AM különös figyelmet fordít a felelős termékekre és szolgáltatásokra. Vállalkozásként elkötelezettek a társadalmilag és környezetvédelmi szempontból elfogadható magatartás mellett, és 2001 óta kínálnak fenntartható alapokat. Az "ERSTE RESPONSIBLE" alatt és "ERSTE WWF" alatt olyan alapokat kínálnak, amelyek megfelelnek a fenntartható kritériumoknak. A 15,47 milliárd euró kezelt vagyon alapján (2021. 12. 31-i állapot szerint) az Erste AM piacvezető Ausztriában a Responsible/ Fenntartható befektetésben.

Világosan meghatározott folyamatok szerint fektetnek be, amelyek a következő elveken alapulnak:

■ Csapatszemlélet: A szoros és folyamatos együttműködés a szakértői csapatokon belül és a befektetési részlegek között fontos versenyelőnyt teremt.

■ Rugalmasság: A csapatok és a befektetési részleg vezetése (Chief Investment Officer) közötti rövid távolságok lehetővé teszik a külső eseményekre, például a piaci sokkokra való gyors reagálást.

■ Következetesség: Az Erste AM hűséges az egy választott befektetési stratégiához, de folyamatosan dolgozik annak továbbfejlesztésén is.

■ Nyomon követhetőség: Az alapkezelők döntéseinek nyomon követhetőnek kell lenniük. Csak így biztosítható a folyamatos minőségbiztosítás és -javítás.

 

Kiemelt számok*

Eszközök:  76,81 milliárd euró

Magánbefektetők: 29,13 milliárd euró

Intézményi befektetők: 37,29 milliárd euró

ESG befektetések volumene: 15,47 milliárd euró

* Adatok 2021. 12. 31-i állapot szerint

Forrás:Erste AM

A cikkben foglalt információk nem teljes körűek és a változtatás jogát az Erste Bank Hungary Zrt. és az Erste Befektetési Zrt. és az Erste Alapkezelő Zrt. fenntartja. A jelen cikkben foglaltak nem minősülnek befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak. Felhívjuk a figyelmét arra is, hogy Társaságunknál a fentieken túl számos befektetési alap elérhető, melyek listája megtalálható az alábbi weboldalon. A Kiemelt Befektetői Információk menüpont alatt elérhető dokumentum tartalmazza az egyes alapok bemutatását, melynek segítségével az egyes alapok kondíciói könnyedén összehasonlíthatóak: https://www.erstemarket.hu/befektetesi_alapok. A fenti befektetési csomagokban szereplő terméktípusról részletes tájékoztatás – mely tartalmazza az adott termékekben rejlő kockázatokat is – a weboldalunkon található Általános Terméktájékoztató anyagban érthető el: ersteinvestment.hu/hu/befektetesi_jegyek.html

Megalapozott befektetői döntés csak az adott alap Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata, továbbá a Kiemelt Befektetői Információk ismeretében hozható, amelyek rendelkezésre állnak a forgalmazó Társaság honlapján (www.ersteinvestment.hu), valamint az Erste Bank Hungary Zrt. fiókhálózatában és az egyéb forgalmazási helyeken. Kérjük, befektetési döntése előtt tájékozódjon a befektetési alapok vételéhez és visszaváltásához, valamint az értékpapírszámla vezetéséhez kapcsolódó aktuális díjakról, továbbá óvatosan mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatát és a befektetésekből származó esetleges károkat.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás