Jól sikerült a nyár, nagyobb lehet légitársaságok bevétele

2022.10.11. 15:06 • Erste Uzsonna

Az amerikai határidős indexek ledolgozták a mai csökkenésük nagy részét, de még mindig negatív tartományban várják a tőzsdenyitást: az S&P 500 és a Nasdaq 0,2%-os, a Dow pedig 0,1%-os, mínuszban jár.

Az American Airlines szerint a harmadik negyedéves bevétel jobb lett, mint amire korábban számítottak, mivel az erős nyári időszak segített a légitársaságnak fedezni a költségek megugrását. A vállalat részvényei közel 6%-kal emelkedtek a tőzsdenyitás előtti kereskedés során.

A General Motors bejelentette, hogy GM Energy néven új üzletágat hoz létre, ami különböző termékeket és szolgáltatásokat kínál majd az otthoni és irodai villamosenergia-termelésben és -tárolásban. A GM Energy akkumulátorcsomagokat, napelemeket és olyan felhő alapú szoftvereket fog értékesíteni, amelyek összekapcsolják az elektromos járműveket az energiaszolgáltatókkal.

A visszaeső kereslet és a tartós ellátásilánc-problémák megviselik a személyi számítógépek globális piacát, a harmadik negyedévben az eladások 15%-kal csökkentek az előző év azonos időszakához képest. A Lenovo, a HP és a Dell értékesítése különösen nagy mértékben csökkent: 16%-kal, 28%-kal, illetve 21%-kal. Az Apple volt az egyetlen kivétel a PC-gyártók között a negyedév során, a technológiai óriás 40%-os növekedést könyvelhetett el az eladások terén.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás