Pozitív eredménnyel nyitotta a gyorsjelentési szezont a PepsiCo

2022.10.12. 15:13 • Erste Uzsonna

A makrogazdasági hírek továbbra sem segítik a tőzsdék emelkedését. A határidős indexek nem mutatnak egyértelmű irányt: az S&P 500 stagnál, a Dow Jones 0,1%-os mínuszban jár, a Nasdaq pedig 0,1%-os pluszban.

Az Egyesült Államokban a Fed erőfeszítései ellenére a vártnál nagyobb mértékben emelkedtek a termelői árak szeptemberben. Havi szinten 0,4% volt a növekedés, szemben a 0,2%-ra vonatkozó várakozással. Éves szinten 8,5%-kal nőttek a termelői árak, ami enyhe lassulást jelent az augusztusi 8,7%-os értékhez képest, de így is meghaladja a várt 8,4%-ot.

A PepsiCo 1,97 dolláros korrigált részvényenkénti nyereségről számolt be a harmadik negyedévre vonatkozóan, ami 13 centtel meghaladta a várakozásokat. Az üdítőitalgyártó vállalat 21,97 milliárd dolláros bevétele szintén felülmúlta a várt 20,81 milliárdot. A PepsiCo az áremeléseivel sikeresen áthárította az emelkedő költségeit a fogyasztókra. A vállalat megemelte az idei évre vonatkozó előrejelzését: 6,63 helyett 6,73 dolláros részvényenkénti nyereségre számítanak. Az árfolyam 2,4%-os növekedéssel reagált a kedvező hírekre.

Nagyot esett  tegnap az Uber, a DoorDash és más, főként egyéni vállalkozókkal dolgoztató cégek árfolyama az amerikai munkaügyi minisztérium javaslatának hírére. Az új szabályozás az úgynevezett „haknimunkásokat" alkalmazottakká minősítené át, ami növelné az értintett vállalatok kiadásait.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás