Wizz Air: Megtréfált, de nem hagyjuk magunkat

2022.10.19. 15:54 • Erste Ötletgyár Maxi

Két hete publikált Wizz Air vételi ötletünk nem a terveknek megfelelően sült el. Az árfolyam a vártnál lassabban fordult, és aktiválta stop-loss megbízásunkat. A társaság fundamentumait azonban továbbra is jónak tartjuk, és mostanra a technikai képen is kialakulni látszik a fordulat, így a részvényt ismét vételre javasoljuk.

A társaság értékeltségében és fundamentumaiban nem történt érdemi változás az elmúlt két hétben, így pozitív véleményünk ezekkel kapcsolatban nem változott korábbi elemzésünk óta. 

Bizonytalanság a gyorsjelentés körül

A Wizz Air november 2-án reggel fogja közzétenni negyedéves gyorsjelentését. A nyári hónapok egyik légitársaságnál sem a terveknek megfelelően sikerültek, sok volt a fennakadás és a járattörlés is. Ez nem volt másként a Lufthansánál sem, de a német légitársaság október 17-én mégis a várakozásokat felülmúló negyedéves eredményről számolt be, főként a magasabb jegyáraknak köszönhetően. Ez pedig kedvező előjel lehet a Wizz Air számára is, még akkor is, ha a fapados légitársaság némileg más piacokon működik, mint a Deutsche Lufthansa.

Nem hat az OPEC visszavágása

A légitársaságoknál jelentős költségtételt jelent az üzemanyagár. Így félő volt, hogy az OPEC kitermelés csökkentése növelni fogja az olajárat, ami hátrányosan érintette volna a légitársaságokat. A valóságban viszont az OPEC termeléscsökkentése nem tűnik effektívnek, így aztán egy átmeneti felpattanást követően tovább folytatódik az olajár csökkenése. Tehát ez a kockázati tényező egyre jobban háttérbe szorulhat.

Fordulat és vételi jelzés

Lassan érkezett meg a fordulat, az árfolyam beesett a 2020 márciusában kialakult 1.500 GBPp alá. Közel két hétre volt szüksége az árfolyamnak a fordulathoz, ennek esett áldozatul korábbi vételi ötletünk is. Mostanra azonban stabilan kialakult a fordulat, az árfolyam ismét az 1.500-as szint környékére emelkedett, és ma a 20 napos mozgóátlagon mozog. Szintén pozitív jelzés, és az emelkedés irányába mutat, hogy az MACD indikátor múlt héten vételi jelzést adott.

A veszteséglimitáló stop-loss megbízást az idei mélypont (1.320GBPp) alá, 1.290 GBPp-hez javasoljuk lehelyezni.

A kiszállási pontot 2.260 GBPp-hez javasoljuk elhelyezni. Ez a szeptemberi lokális csúcs, és egyben az augusztusban hagyott rés alatt egy picivel helyezkedik el. Az így nyitott pozíció hozam-kockázat aránya öt a kettőhöz.

Forrás: Bloomberg, Erste

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás