25 éves mélységben a jelzáloghitelek

2022.10.19. 15:22 • Erste Uzsonna

Kifogyott a lendület a fő amerikai részvényindexekből. A Dow Jones 0,5%-kal, az S&P 500 és a Nasdaq pedig 0,6%-kal kereskedik lejjebb a tegnapi záróértéknél.

1997-ben volt utoljára ennyire alacsonyan a jelzáloghitelek iránti kereslet az Egyesült Államokban. A mutató 4,5%-kal csökkent az előző héthez képest, míg az új házépítések száma havi alapon 8,1%-kal esett vissza. A magasra emelkedett és tovább növekvő kamatok hatása így erőteljesen érzékelhető az ingatlanpiacon.

Nagyszerű harmadik negyedéves gyorsjelentést tett közzé a United Airlines. A cég részvényenként 2,81 dollár profitot termelt, ami jócskán meghaladja a 2,29 dolláros Bloomberg konszenzust. A bevétel éves alapon 66%-kal 12,88 milliárd dollárra nőtt, ami nagyjából megegyezik az elemzői várakozással. A cég utolsó negyedéves előrejelzése 2-2,25 dollár nyereség részvényenként, ez több, mint duplája az elemzők 96 centes várakozásának. A meglepő eredmény és pozitív előrejelzés a cég jó költségmenedzseléséből fakad. Míg a szakértők éves alapon 16%-os költségnövekedést becsültek egy repült mérföldre vetítve, addig ez a valóságban csak 14,5% volt. A részvény közel 6%-os pluszban várja a mai nyitást.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás