Jó a hangulat az amerikai tőzsdéken, a Tesla árat csökkent Kínában

2022.10.24. 15:04 • Erste Uzsonna

Egyelőre kitart az amerikai tőzsdéken a pénteki lendület, a határidős indexek felfelé mozdultak el: az S&P 500 és a Dow Jones 0,8%-os, a Nasdaq pedig 0,4%-os pluszban jár.

A Chicagói Fed nemzeti aktivitási indexének értéke augusztushoz hasonlóan szeptemberben is 0,1 lett. Az eredmény az általános gazdasági aktivitás szerény növekedését jelzi.

Az amerikai Nemzeti Üzleti Közgazdászok Szövetsége (NABE) felmérésében a válaszadók közel kétharmada szerint az Egyesült Államok vagy már recesszióban van, vagy a következő egy éven belül nagy eséllyel recesszióban lesz. A felmérés a kereslet lassulását, a munkaerőpiac feszességének enyhülését és az árnyomás enyhe mérséklődését is jelezte.

A Tesla árfolyama 3%-ot esett a piacnyitás előtti kereskedés során, miután a vállalat a Model 3 és a Model Y árának csökkenéséről döntött Kínában a kereslet visszaesése miatt. De Elon Musk cége míg így is jobban áll, mint a kínai versenytársak, amelyek Hszi Csin-ping újraválasztása után eladói nyomás alá kerültek. A Nio, az XPeng és a Li Auto amerikai tőzsdén elérhető papírjai egyaránt 10% körüli mínuszban állnak.

A hírek szerint a Boeing és az Airbus tárgyalásokat folytat Szaúd-Arábia állami vagyonalapjával mintegy 80 repülőgép megrendeléséről, ami az új nemzeti légitársaság első repülőgépvásárlása lenne.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás