Vegyes képet mutatnak a vállalati jelentések

2022.10.25. 15:24 • Erste Uzsonna

Iránykereséssel indulhat a mai kereskedés az Egyesült Államokban A határidős indexek alig mozdultak el: a Dow Jones 0,2%-os mínuszban, a Nasdaq 0,3%-os pluszban jár, az S&P 500 stagnál.

A General Electric 35 centes harmadik negyedéves részvényenkénti eredménye csalódást keltett, mivel elmaradt a várt 47 centtől. A bevétel 18,44 milliárd dollár lett, ami megegyezik a Bloomberg-konszenzussal. A vállalat csökkentette az idei évre vonatkozó előrejelzést, a korábbi 2,8-3,5 dollár helyett csak 2,4-2,8 dollár közé várják az egy részvényre jutó nyereséget.

A Moody’s is visszavágta az idei éves eredményre vonatkozó előrejelzését. A vállalat 8,2 és 8,5 dollár közötti részvényenkénti nyereségre számít a korábbi 9,2-9,7 dollár helyett. A vállalat harmadik negyedéves bevétele 1,28 milliárd dollár lett, a mi 16%-os visszaesés egy évvel ezelőtthöz képest, és a várt 1,34 milliárdos várakozást is alulmúlta. Részvényenként 1,85 dolláros profitot termelt a vállalat, ami jókora visszaesés a tavalyi 2,69 dollárhoz képest, és szintén kevesebb, mint az elemzői várakozások 2,02 dolláros átlaga. Ezek után nem meglepő, hogy az árfolyam 4,5%-ot esett a tőzsdenyitás előtt.

Nem csak a harmadik negyedéves eredménye lett jobb a mai nyitás előtt közzétett gyorsjelentésében a Coca-Colának, de az éves organikus növekedési előrejelzésüket is megemelték. A cég bevétele 11,1 milliárd dollár lett, amely meghaladta a 10,5 milliárdos elemzői várakozást. A részvényenkénti profit 69 cent lett, amely pedig a 64 centes konszenzusnál lett pozitívabb. Az egész éves organikus növekedést 14-15%-ra becsülte a cég, amely 2 százalékpontos növekedés a korábbihoz képest, míg a profitnövekedés 6-7% közé eshet. Az üdítőital gyártó papírjai 2,5%-os pluszban várják a mai nyitást.

A General Motors nyeresége pozitív meglepetést okozott, míg a bevétel valamivel kevesebb lett a vártnál. A vállalat részvényenként 2,25 dolláros profitot termelt, szemben a várt 1,89 dollárral. A 41,89 milliárd dolláros bevétel nagyjából 500 millióval maradt el a Bloomberg-konszenzustól. A GM nem változtatott az idei éves EPS-re vonatkozó előrejelzésen, a nyereség 6,5 és 7,5 dollár között alakulhat részvényenként. Mary Barra vezérigazgató úgy látja, hogy a vállalat termékei iránt továbbra is erős a kereslet, és sikeresen menedzselik a nehezítő körülményeket.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás