Tovább lassult az amerikai lakáspiac, veszteséges negyedévet zárt a Boeing

2022.10.26. 14:55 • Erste Uzsonna

Tegnap a bizonytalan nyitás után tovább robogtak az amerikai tőzsdék, ma azonban a határidős indexek más képet festenek: a Dow 0,3%-os, az S&P 500 0,9%-os, a Nasdaq pedig közel 2%-os mínuszban jár, mivel a Microsoft és az Alphabet gyorsjelentése elrontotta a piaci hangulatot.

A múlt héten 1,7%-kal csökkentek a jelzáloghitel-kérelmek az Egyesült Államokban. Ez már az ötödik egymást követő heti csökkenés, mivel a hitelfelvételi költségek tovább emelkednek, a 30 éves jelzáloghitel-kamat pedig 22 bázisponttal 7,16%-ra ugrott, ami 2001 óta a legmagasabb érték. A jelzáloghitel-kérelmezési aktivitás 1997 óta a leglassabb ütemben halad.

A Boeing ma tőzsdenyitás előtt közzétett gyorsjelentéséből kiderült, hogy a repülőgépgyártó harmadik negyedéves bevétele 15,96 milliárd dollár volt, ami elmaradt a 17,74 milliárd dolláros várt összegtől. A vállalat veszteséggel zárta a negyedévet, részvényenként 6,18 dollár korrigált negatív eredményt könyvelhettek el, miközben az elemzők 13 cent nyereségre számítottak. A csalódást keltő eredmény ellenére bizakodásra ad okot, hogy a Boeing még nem teljesített megrendeléseinek értéke 381 milliárd dollárra rúg.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás