Túlzó pesszimizmus uralkodhat az amerikai részvénypiacon

2022.11.02. 14:29 • Erste Uzsonna

Kivárás lehet a jellemző ma a Fed kamatdöntő ülését megelőzően. A határidős indexek csak minimális elmozdulást mutatnak. A mai döntéstől egyértelműen 75 bázispontos emelés várható, így a figyelem inkább Jerome Powell iránymutatására koncentrálódhat.

A várt 185 ezer helyett 239 ezer fővel nőtt októberben a foglalkoztatottság az Egyesült Államokban az ADP adatai szerint. A korábbi adatot közben 208 ezerről 192 ezerre korrigálták. Az erős foglalkoztatottsági adat is szóba kerülhet a Fed mai kamatdöntő ülését követő sajtótájékoztatón.

A BofA részvény hangulati indikátora 2017 óta nem látott pesszimizmust jelez az amerikai részvénypiacon, ami kedvező vételi pozíciót jelenthet. Hasonló mértékű pesszimizmus esetén a következő 12 hónapban a piacok 94%-ban emelkedtek, átlagosan 22%-os hozamot generálva.

Csalódást keltő előrejelzést adott az Airbnb. A negyedik negyedévben a foglalások enyhén mérséklődhetnek a harmadik negyedévi 25%-hoz képest. Az átlagos foglaltsági ár is csökkenhet, részben az erős dollár miatt, részben pedig amiatt, hogy ismét a városi és kisebb méretű ingatlanok felé tolódhat a kereslet. A negyedik negyedévre a társaság 1,8-1,88 milliárd dollár közötti árbevételi előrejelzést adott, szemben az 1,86 milliárd dolláros elemzői konszenzussal. Piacnyitást megelőzően 6%-os mínuszban volt az árfolyam, pedig a harmadik negyedévben árbevétel és eredmény tekintetében is felülmúlta a várakozást, 1,46 milliárdos korrigált EBITDA-t ért el a várt 1,39 milliárddal szemben.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás