A választások után folytatódhat a rally

2022.11.07. 15:21 • Erste Uzsonna

Kitart a jó hangulat, emelkedéssel nyithatnak ma az amerikai tőzsdék, a határidős indexek 0,3% körüli pluszban járnak.

A Morgan Stanley vezető stratégája, Michael Wilson azt javasolja a befektetőknek, hogy maradjanak optimisták a részvényekkel kapcsolatban. Wilson véleménye szerint a republikánusok megerősödése a héten esedékes félidős választásokon alacsonyabb kötvényhozamokat és magasabb részvényárakat hozhat, így segítené a medvepiaci rally folytatódását.

Bill Dudley, a New York-i Fed korábbi elnöke arról beszélt, hogy a Fed semmit sem ért el a munkaerőpiac lazításával kapcsolatban, még négy 75 bázispontos emelés után sem. „A foglalkoztatási adatok azt mutatták, hogy sok munka vár még ránk, és ez sajnos nagy fájdalmat fog okozni a világ többi részének” - nyilatkozta.

A BioNTech részvényei 3%-ot estek a tőzsdenyitás előtti kereskedés során, annak ellenére, hogy a vállalat a vártnál jobb eredményekről számolt be a harmadik negyedéves jelentésében. A vakcinagyártó 3,4 milliárd euró bevételt ért el, jelentősen felülmúlva az 1,92 milliárdos előzetes becslést. A 6,98 eurós egy részvényre jutó nyereség pedig kétszerese az elemzői konszenzusnak, de több, mint 40%-os visszaesést jelent az egy évvel ezelőtti eredményhez képest.

A Facebook anyavállalata, a Meta már szerdán nagyarányú elbocsátásokba kezdhet a Wall Street Journal szerint. A leépítés várhatóan több ezer dolgozót érint.

A Philip Morris folytathatja a Swedish Match 16 milliárd dollár értékű felvásárlását, miután elegendő részvényesi támogatást szerzett.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás