Amerika választ, a tőzsdék emelkednek

2022.11.08. 15:26 • Erste Uzsonna

Emelkedéssel nyithatnak ma az amerikai tőzsdék, a határidős indexek felfelé mozdultak el. Az S&P 500 és a Dow Jones 0,4%-os, a Nasdaq pedig 0,7%-os pluszban jár.

Ma rendezik a félidős választásokat az USA-ban, aminek a legnagyobb kérdése, hogy a demokraták meg tudják-e őrizni a többségüket a kongresszusban. A republikánusok nagy esélyük van arra, hogy domináljanak a képviselőházban, a szenátus esetében viszont kiélezettebb versenyre számítanak az elemzők. A szavazatok összeszámolása hosszabb időt is igénybe vehet, ezért a hivatalos végeredmény nem biztos hogy ma meglesz, csak pár nappal később. Abban az esetben viszont, ha valamelyik párt nagy előnyre tesz szert, előbb is eldőlhet a versengés.

A francia Renault autógyártó összefog Google-lel, hogy úgy fejlesszenek autókat, ahogy egy technológiai vállalat a szoftvereket. A két cég közötti megállapodás értelmében a Renault a Google felhőalapú részlegének technológiáját használva készíthet járműveket. A mesterséges intelligencia segítségével a két vállalat egy új jármű "digitális ikertestvérét" hozza létre. Ez azt jelenti, hogy a fizikai járművet először virtuális környezetben készítik el, így az tesztelhető és ellenőrizhető a valós használatba vétel előtt.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás