Szárnyal a Wizz Air

2022.11.09. 13:21 • Erste Ötletgyár Maxi

Száguld a Wizz Air árfolyama, ami tegnap áttörte a 2.000 pennys lélektani határt is. Az árfolyam emelkedését kihasználva stop-loss megbízásunk felemelését javasoljuk annak érdekében, hogy a jelenlegi, 30% fölötti profitunk nagyobb részét bevédjük.

A stop megbízást a tegnapelőtti, nagy forgalmú, nagy emelkedést hozó nap mélypontja alá, 1.820 pennyhez javasoljuk elhelyezni. Ennek aktiválódása esetén még mindig 20%-os profit realizálására nyílna lehetőségünk. A kiszállási pontunkon nem változtatunk, az továbbra is 2.260 penny.

Forrás: Erste, Bloomberg

November 2-án tette közzé pénzügyi évének első féléves eredményét a Wizz Air. Az utasszám 26,5 millió fő volt, felülteljesítve a 24,1 milliós Bloomberg konszenzust. A 2,19 milliárd eurós árbevétel megfelel a várakozásoknak. A második negyedévben az EBITDA pozitívba fordult, a 374 millió eurós adat meghaladja a második negyedévre vonatkozó 359 millió eurós becslést. A kereslet továbbra is erőteljes, ami jó jel a második félévre nézve. A második félévben 35%-kal nagyobb kapacitással számolnak mint 2019-ben a Covid-ot megelőzően, bár ez némileg elmarad a korábbi 40%-os kapacitás növelési tervtől. Tavaszra pedig már a kapacitáskihasználtság terén is visszatérhetnek a Covid előtti időkhöz A várakozások szerint ismét 90% fölé fog emelkedni a kapacitáskihasználtság. A negyedév végén a társaság 1,5 milliárd eurónyi szabad készpénzállománnyal rendelkezett, ami jelentős pénzügyi tartalékot jelent a társaságnak.

Nemcsak a Wizz Air, de a szektortársak gyorsjelentése is azt mutatta, hogy rövid távon erősek az iparági kilátások. Az idei évben a romló makrogazdasági környezet ellenére sem várható még a kereslet csökkenése.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás