Nagy leépítésbe kezd a Meta, izgalmas küzdelem zajlik a szenátusért

2022.11.09. 14:54 • Erste Uzsonna

A határidős indexek csökkenésbe kezdtek a tőzsdenyitáshoz közeledve, az S&P 500 és a Dow 0,4%-os, a Nasdaq 0,5%-os mínuszban jár.

A vártnál kisebb republikánus fölényt mutatnak az amerikai félidős választások eddigi eredményei. A kongresszus két kamarájáért vívott küzdelem továbbra is nyitott, bár a képviselőházban nagy valószínűséggel a Republikánus Párt kerül többségbe.

Az Egyesült Államokban a jelzáloghitel-kérelmek száma 0,1%-kal csökkent november első hetében. A lakáshitelek refinanszírozására irányuló kérelmek 3,5%-kal estek vissza, míg a vásárlási kérelmek 1,3%-kal emelkedtek. A 30 éves jelzáloghitelek kamata 8 bázisponttal 7,14%-ra emelkedett.

A Meta bejelentette, hogy elbocsátja alkalmazottainak 13%-át, azaz több mint 11.000 dolgozóját. A lépés nem meglepő azok után, hogy a vállalat növekvő költségekről és csökkenő reklámbevételekről adott számot legutóbbi negyedéves jelentésében. A hír hatására a Facebook-ot és az Instagram-ot is magába foglaló vállalat árfolyama 4%-os pluszban jár a tőzsdenyitás előtti kereskedés során.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás