Pozitív meglepetést okozott az infláció, indulhat a rally

2022.11.10. 15:19 • Erste Uzsonna

A vártnál jobb inflációs adatok hatására nagy emelkedéssel nyithatnak az amerikai tőzsdék. A határidős indexek kirobbanó formában vannak, az S&P 500 3% feletti pluszban jár, a Nasdaq több, mint 4%-ot ugrott.

Az infláció 7,7%-ra mérséklődött októberben az Egyesült Államokban az előző hónapban mért 8,2% után. A friss eredmény pozitív meglepetést okozott, a piac 7,9%-ra számított. Az előző hónaphoz képest a fogyasztói árindex 0,4%-kal emelkedett, ami szintén alacsonyabb a 0,6%-os várakozásnál.

A maginfláció, amely nem tartalmazza az élelmiszer- és energiaárakat, 6,3%-ra enyhült éves szinten a szeptemberi 6,6%-os csúcs után. Az előzetes becslés itt is magasabb, 6,5% volt.

A múlt héten 7 ezer fővel 225 ezerre emelkedett a munkanélküli segélyért új kérelmet benyújtó amerikaiak száma, ami meghaladta a 220 ezres várakozást. A tartós munkanélküli-segély kérelmek száma nem okozott meglepetést, 1,493 millióra emelkedett a korábbi 1,487 millióról.

A Rivian 16%-ot emelkedett a tőzsdenyitás előtti kereskedés során, miután az elektromos járműgyártó a vártnál kisebb negyedéves veszteségről számolt be, és az ellátási lánccal kapcsolatos nehézségek ellenére fenntartotta a gyártási célszámait.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás