Az infláció enyhült, a Fed szigora változatlan

2022.11.11. 15:05 • Erste Uzsonna

A tegnapi hatalmas rally után ma kisebb emelkedéssel nyithatnak az amerikai tőzsdék, a határidős indexek 0,4% körüli pluszban járnak.

A Fed tisztviselői az infláció lassulása ellenére továbbra is készek arra, hogy a monetáris politikát szigorúan tartsák. "Mivel az infláció még mindig magas, a monetáris politikának egyértelműen több tennivalója van" - nyilatkozta Esther George, a Fed kansasi elnöke. A clevelandi Fed elnöke, Loretta Mester pedig arról beszélt, hogy a nagyobb kockázatot a túl kevés szigorítás jelenti.

David Solomon, a Goldman Sachs vezérigazgatója szerint a tőkepiacok jövőre elkezdhetik a fellendülést. Az üzletkötések és a tőzsdei bevezetések lelassultak, miután a Fed az infláció elleni küzdelem érdekében kamatemelésbe kezdett, és Oroszország ukrajnai inváziója továbbra is nyugtalanítja a piacokat. Solomon szerint azonban az emberek előbb-utóbb hozzászoknak ezekhez a körülményekhez.

A kaszinóüzemeltetők részvényei emelkednek, miután Kína enyhített a covid-korlátozásokon. A Wynn Resorts 3,4%-ot ugrott a piacnyitás előtti kereskedés során, a Las Vegas Sands pedig 3,6%-ot.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás