A Disney veterán CEO-val, a Merck felvásárlással erősít

2022.11.21. 15:16 • Erste Uzsonna

Kisebb eséssel indulhat a hét az amerikai tőzsdéken. A határidős indexek lefelé mozdultak el: az S&P 500 0,3%-os, a Dow 0,1%-os, a Nasdaq pedig 0,5%-os mínuszban járt a nyitás előtt.

A chicagói Fed nemzeti aktivitási indexének októberi értéke -0,05-re csökkent a szeptemberi 0,17-ről. A négy hónapja legalacsonyabb érték a nemzetgazdasági növekedés lassulását jelzi.

Mike Wilson, a Morgan Stanley vezető amerikai részvénystratégája arra számít, hogy az S&P 500 jövőre az első negyedévben éri el a mélypontot, ez pedig a részvénybefektetők számára jó vásárlási lehetőséget jelent.

A Goldman elemzői kevésbé optimisták. Szerintük azok a részvénybefektetők, akik abban reménykednek, hogy 2023 jobb lesz, csalódni fognak, mivel a medvepiacnak még nincs vége. A cég szerint a részvények mélypontjához szükséges körülmények még nem adottak. A Fed kamatemelés tetőpontjára és a vállalatok recessziót tükröző alacsonyabb értékelésére van szükség a tartós fellendüléshez. Becslésük szerint az S&P 4000 ponton fogja zárni a 2023-as évet, mindössze 1%-kal a pénteki záróérték felett.

Visszatér a Disney élére a korábbi vezérigazgató, amit pozitívan fogadtak a befektetők. A vállalat árfolyama 10%-ot ugrott a tőzsdenyitás előtti kereskedés során.

A Merck rákgyógyszer-fejlesztő céggel erősít, 1,35 milliárd dollárért vásárolja fel az Imago BioSciences-t. Az Imago tulajdonosai részvényenként 36 dollár kapnak, ami több, mint kétszerese a pénteki záróárnak, így a tőzsdenyitáshoz közeledve 105%-os pluszban jár a papír. A Merck árfolyama nem mozdult.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás