Enyhülőben a munkaerőpiac feszessége

2022.11.23. 15:14 • Erste Uzsonna

Iránykereséssel indulhat a kereskedés ma az amerikai tőzsdéken. A határidős indexek minimális elmozdulást mutatnak a tegnapi záráshoz képest.

A múlt héten 17 ezerrel 240 ezerre emelkedett az újonnan munkanélküli-segélyt igénylők száma az USA-ban, ami augusztus óta a legmagasabb érték, és jócskán meghaladja a 225 ezres várakozást. A hirtelen növekedés a munkaerőpiac lazulásáról árulkodik. A tartós munkanélküli kérelmek száma 1 millió 551 ezerre emelkedett a korábbi 1 millió 503 ezerről.

Túl korai lenne fordulatra számítani, így az amerikai részvények október óta tartó rallyja nem valószínű, hogy egy új piaci ciklus kezdete lenne - mondta az UBS Global Wealth Management elemzője. A Bank of America szerint a fordulópont legalább júniusig nem jön el, így szerintük jobb, ha a befektetők az első félévben elkerülik a kockázatos eszközöket.

Magyar idő szerint ma este nyolc órakor teszik közzé a Fed novemberi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvét, amiből kiderülhet, hogy a döntéshozók véleménye mennyire volt egységes a kamatemelés tetőpontjával kapcsolatban. A határidős piacokon kötött szerződések 2023-ra 5%-os csúcsot mutatnak, szemben a Fed korábbi előrejelzésében szereplő 4,5% és 4,75% közötti értékkel, és a jegybankárok is 5% körüli csúcsot kommunikáltak az elmúlt napokban.

Holnap megpihennek a héják és a galambok, hogy átadják helyüket a pulykának. Az Egyesült Államokban november negyedik csütörtökén a hálaadást ünneplik, a tőzsdék zárva lesznek.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás