Óvatos mozgások a tőzsdén, Amerikában épít gyárat az egyik vezető chipgyártó

2022.12.06. 15:16 • Erste Uzsonna

Iránykereséssel indulhat a nap az amerikai tőzsdéken, a legfőbb határidős indexek minimális elmozdítást mutatnak a nyitáshoz közeledve.

Az amerikai külkereskedelmi hiány négyhavi csúcsra, 78,2 milliárd dollárra nőtt októberben a szeptemberi 74,1 milliárdot követően, némileg elmaradva a 80 milliárd dolláros várakozástól. Az export 0,7%-kal 256,6 milliárd dollárra csökkent, az import 0,6%-kal 334,8 milliárd dollárra nőtt.

A JP Morgan vezérigazgatója szerint az infláció jövőre recesszióba taszíthatja az amerikai gazdaságot. Jamie Dimon úgy véli, hogy a fogyasztók a magasabb árak hatására felélik a covid-járvány alatt kapott támogatásokból származó megtakarításaikat, azonban ezek 2023-ban elfogynak.

A hírek szerint a világ egyik legnagyobb félvezető gyártója, a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. ma ismerteti terveit, melyek szerint 12 milliárd dollárról 40 milliárd dollárra növeli arizonai beruházásait, mivel a vállalat újabb chipgyárat tervez nyitni az államban. A vállalat phoenixi üzeme várhatóan 2024-re kezdi meg a chipek gyártását.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás