ALTEO: Nincs megállás!

2022.12.07. 07:50 • Erste Vállalatelemzés

Felülvizsgáltuk az ALTEO modellünket! Frissítettük a földgáz, az áram és a széndioxid kvóta előrejelzést, s az elmúlt fél év akvizícióit is beépítettük. Az értékelési modellben figyelembe vettük a hozamkörnyezet változását, de még így is attraktívnak találtuk a részvényt. Ajánlásunk vétel, a 12 hónapos célár pedig 3.790 forint!

Az üzleti környezet továbbra is nagyon jó. A kiegyenlítői piacon magas a jövedelemezőség, ráadásul még mindig emelkedő fázisban van. A hő piacon tízszeresre emelkedtek az árak, biztosítva a megfelelő megtérülést. A menetrendezési üzletágban is bővülést láthatunk mind az árakban, mind a volumenben.

Mindeközben jelentős akvizíciókat hajtott végre a cég, de ez nem eredményezett jelentős változást az előrejelzésünkben, hiszen korábban pont ilyen akvizíció(ka)t, fejlesztés(eke)t építettünk be a modellbe. Ugyanakkor az elmúlt időszak fejleményei azt sugallják, hogy az erős eredménybővülést követően a készpénztermelés is beindul a vállalatnál, ha nem emelkedik tovább a forgótőke igény, azaz nem emelkednek tovább számottevően a gáz és áram árak.

Az erős készpénztermelés, na meg az ország leválása az orosz fosszilis energiahordozókról jó kombinációt nyújt a gyors növekedéshez az elkövetkező években. Ezért azt gondoljuk, hogy a cég a jelenleg figyelembe vettnél is több beruházást fog végrehajtani, ami egy igazán gyors növekedés lehetőségét hordozza magában. Vagy pedig marad az osztalékfizetés növelése, de annak kevésbé örülnénk.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás