Újra szárnyalhatnak a légitársaságok

2022.12.07. 15:01 • Erste Uzsonna

Kisebb csökkenéssel kezdődhet ma a kereskedés az amerikai tőzsdéken. A határidős indexek lefelé mozdultak el, de a nyitáshoz közeledve kezdik ledolgozni az esést: az S&P 500 0,2%-os, a Nasdaq 0,4%-os, a Dow Jones pedig 0,1%-os mínuszban jár.

Az Egyesült Államokban a múlt héten 1,9%-kal csökkent a jelzáloghitel-kérelmek száma az előző héten tapasztalt 0,8%-os visszaesés után - derült ki a Jelzálogbankárok Szövetségének (MBA) adataiból. Eközben a 30 éves jelzáloghitel-kamatláb 8 bázisponttal 6,41%-ra mérséklődött, így már a negyedik hete tart a csökkenés.

A Southwest Airlines a négy nagy amerikai légitársaság közül elsőként újra osztalékot fizet, miután a koronavírus járvány kezdetekor kénytelen volt felfüggeszteni a kifizetéseket. A bejelentett 18 cent kevesebb, mint fél százalékos osztalékhozamnak felel meg, de fontos jelzés, ami az az ágazat fellendülését mutatja. Az amerikai légitársaságok működése újra nyereségesre fordul, és a vállalatok bizakodók a jövőt illetően, még akkor is, ha más iparágak vezetői inkább a gazdaság gyengeségére figyelmeztettek az elmúlt napokban.

A Tesla további kedvezményt kínált azoknak a kínai vásárlóknak, akik ebben a hónapban vesznek új autót. Az elektromosautó-gyártó 6.000 jüannal (860 dollárral) támogatja a Model 3 szedánok és a Model Y SUV-k vásárlását, amelyek jelenleg 265.900 jüan (38.000 dollár), illetve 288.900 jüan (41.400 dollár) áron kaphatóak.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás