Starbucks sztrájk, Boeing üzlet

2022.12.16. 15:11 • Erste Uzsonna

A tegnapi esés után a mai napot is mínuszban kezdhetik meg a fő amerikai határidős indexek. A Dow Jones 1,1%-os, az S&P 500 1,0%-os, a Nasdaq pedig 0,5%-os mínuszban várja a mai kereskedést.

Ötven Starbucks üzletben is háromnapos sztrájkba kezdenek mától a munkavállalók, miután a szakszervezet szerint a vállalat vezetősége nem képes fair ajánlatot tenni a szakszervezethez csatlakozott üzleteknek a munkavállalói szerződéseket illetően. A sztrájk nagyjából ezer nem dolgozó munkavállalót jelent.

Kétszáz 737 Max típusú repülőgépét adhatja el a Tata Group által birtokolt Air Indiának a Boeing – értesült a Bloomberg. A hírek alapján az üzlet még az idei ünnepi időszak előtt hivatalossá válhat és tartalmazni fog körülbelül 40-50 olyan gépet is, amelyet eredetileg Kínába szánt volna a gyártó, azonban ott mégsem volt rájuk szükség.

Állományának 8%-át, négyezer embert tervez jövőre kirúgni a Goldman Sachs – írta meg a Semofar belsős információra hivatkozva. A vállalat célja, hogy csökkentse kiadásait, ugyanis a cég nyereségessége jelentősen megcsappant az idei évben.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás