A vártnál nagyobb esés jöhet a tőzsdéken

2022.12.19. 15:15 • Erste Uzsonna

Iránykereséssel indulhat a nap az amerikai tőzsdéken, a fő határidős indexek minimális elmozdulást mutatnak a nyitás előtt.

Az amerikai részvények a globális pénzügyi válság óta a legrosszabb évükre készülnek a Morgan Stanley stratégája szerint. Michael Wilson úgy véli, hogy a vállalatok profitjának visszaesése hasonló lehet ahhoz, mint ami 2008/2009-ben történt. Ez pedig új tőzsdei mélyponthoz vezethet, amely sokkal rosszabb, mint amire a legtöbb befektető számít. Az S&P 500 akár 3.000 pontig is süllyedhet, ami 22%-kal alacsonyabb a pénteki záróértéknél.

Elon Musk a Twitteren szavaztatta meg, hogy lemondjon-e a vállalat vezérigazgatói székéről. A válaszadók többsége a pozíció elhagyása mellett foglalt állást, aminek leginkább a Tesla részvényesei örülhetnek, mivel így reményeik szerint Musk nagyobb figyelmet fordíthat majd az elektromosautó-gyártó vállalatra. A Tesla árfolyama a fejlemény hatására 3%-os pluszban várja a nyitást.

A Meta árfolyama 2%-ot esett, miután az Európai Bizottság figyelmeztette a Facebook anyavállalatát, hogy az online hirdetési piacon a verseny torzításával és erőfölényével való visszaéléssel megsérti az EU trösztellenes szabályait.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás