Javult az amerikai GDP az előzetesen mérthez képest

2022.12.22. 15:19 • Erste Uzsonna

Elromlott a részvénypiaci hangulat a mai nyitás előtt Amerikában. Magyar idő szerint reggel még pluszban voltak a határidős részvényindexek, azonban percekkel a nyitás előtt már mind a három fő amerikai határidős index mínuszban kereskedett. A Dow Jones 0,6%-kal, az S&P 500 0,8%-kal, a Nasdaq 100 pedig 1,1%-kal forog lejjebb, mint a tegnapi záróérték.

Jobb lett a végleges évesített negyedéves GDP növekedés Amerikában, mint a 2,9%-os előzetes adat. Az USA gazdasági 3,2%-kal bővült a harmadik negyedévben, miután a második negyedévben még 0,6%-kal zsugorodott.

Az előző hetinél (214 ezer) valamivel több, a vártnál (222 ezer) pedig kevesebb friss munkanélküli-segély kérelmet nyújtottak be a múlt héten Amerikában, pontosan 216 ezret. A folyamatos segélykérelmek száma nem változott számottevően: a korábbi 1.678 ezerről hatezerrel csökkent, miközben a konszenzusos várakozás háromezres csökkenést becsült.

Új filmstúdiót épít a Netflix a Fort Monmouth-i (New Jersey) kampuszán, jelentette be az állam kormányzójának irodája. A streaming-szolgáltató 848 millió dollár értékű beruházást tervez végrehajtani produkciós központjában.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás