Mától tőzsdén a leválasztott GE HealthCare

2023.01.04. 15:23 • Erste Uzsonna

Emelkedéssel nyithatnak ma az amerikai tőzsdék. A határidős indexek felfelé mozdultak el: a Dow 0,3%-os, az S&P 500 0,4%-os, a Nasdaq pedig 0,6%-os pluszban jár.

Az Egyesült Államokban 10,3%-kal csökkentek a jelzáloghitel-kérelmek az év utolsó hetében a korábbi héthez képest, ami a legnagyobb visszaesés három hónapja. A jelzáloghitelek drágultak, a 30 éves fix kamatozású jelzáloghitelek átlagos kamata 6,58%-ra ugrott. Ez kis híján duplázást jelent egy év alatt, 2021 végén ugyanis még csak 3,33% volt az átlagos kamat.

A General Electric leválasztotta az orvostechnológiai leányvállalatát, így a GE HealthCare Technologies mától önálló vállalatként forog a tőzsdén. A GE 2021-ben hozta nyilvánosságra terveit, miszerint három vállalatra válik szét, hogy jobban fókuszálhasson a légi közlekedési üzletágára. A vállalat az energetikai szegmensét 2024-ben tervezi leválasztani.

A Salesforce a legújabb nagy technológiai cég, amelyik leépítésbe kezd. A vállalat dolgozóinak mintegy 10%-ától válik meg, és irodákat is bezár.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás