Nagyot vált a Wells Fargo

2023.01.11. 14:57 • Erste Uzsonna

Pozitív hangulatban nyithat az amerikai részvénypiac. Mind a három fő határidős index egyaránt kb. 0,3%-os pluszban áll percekkel a nyitás előtt.

Változtat jelzáloghitel-politikáján a Wells Fargo, az egykoron legnagyobb jelzáloghitel állománnyal rendelkező amerikai pénzintézet csökkenteni tervezi az üzletág iránti kitettségét. A cég ilyen jellegű termékeket csak a meglévő ügyfelei számára és az etnikai kisebbségek közé tartozóknak fog értékesíteni. Ezzel együtt a meglévő jelzáloghitel állományuk csökkentését is elkezdi majd a bank, valamint a harmadik fél által kötött hitelek felvásárlását is megszűntetik. Az átállás több negyedévet is igénybe vehet a divízió vezetője szerint, illetve munkaerő oldalról leépítésekhez fog vezetni.

A korábbi 2023-as 3%-os növekedési becslését 1,7%-ra csökkentette a Világbank. A legnagyobb vágást az USA gazdasági előrejelzésében tették, melyre 2022 közepén még 2,4%-os GDP növekedést becsültek idénre, azonban most már csak 0,5%-os bővülést projektálnak. Kína esetében ez 5,3%-ról 4,2%-ra való leértékelést, míg az Európa és Közép-Ázsia régió esetén 1,5%-ról 0,1%-ra való leértékelést jelent.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás