A feszes munkaerőpiac nagyobb kamatemelést hozhat

2023.01.19. 15:25 • Erste Uzsonna

Eséssel indulhat ma a kereskedés az amerikai tőzsdéken, a főbb határidős indexek 0,7%-os mínuszban járnak.

A múlt héten az új munkanélküli-segély kérelmet benyújtó amerikaiak száma az előző héthez képest 15 ezer fővel 190 ezerre csökkent, ami négy hónapja a legalacsonyabb, és jóval a 214 ezres várakozás alatt van. A tartós kérelmek száma 1 millió 647 ezerre emelkedett a korábbi 1 millió 630 ezerről. Az adat újabb bizonyítéka a munkaerőpiac feszességének, megkérdőjelezve azokat a várakozásokat, amelyek szerint a Fed megállítja szigorítási pályáját, mielőtt elérné az 5,25%-ot.

A Philadelphia Fed feldolgozóipari indexe -8,9-re emelkedett januárban a decemberi -13,7-es értékről, miközben a piac -11-es értékre számított. A cégek több mint 33%-a számolt be az aktivitás csökkenéséről, míg növekedésről csak 24%-uk. A jövőre vonatkozó legtöbb mutató pozitív volt, de a következő hat hónap még nem a növekedésről fog szólni a vállalatok többsége szerint.

A Hertz megállapodást kötött Denver vezetésével, amelynek értelmében mintegy 5000 elektromos járművel bővíti flottáját a városban. Emellett a repülőtéren és Denver környékén is elektromos töltőállomásokat telepít. Az autókölcsönző reméli, hogy a programot más városokra is kiterjesztheti.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás