Újabb tech-óriás kezd leépítésbe

2023.01.20. 15:09 • Erste Uzsonna

Kisebb emelkedéssel indulhat ma a kereskedés az amerikai tőzsdéken. A főbb határidős indexek közül az S&P 500 0,2%-kal, a Nasdaq 0,6%-kal emelkedett, a Dow stagnál.

Az inflációval szembeni engedékenység visszasüllyeszti a gazdaságokat az 1970-es évek recessziós mélységeibe" - figyelmeztetett Larry Summers volt amerikai pénzügyminiszter, miután az utóbbi hónapokban egyes közgazdászok a recesszió elkerülése érdekében az inflációs cél 2%-ról 3%-ra emelését javasolták. "Azt feltételezni, hogy az inflációs céltól való eltérés megváltást jelentene, tévedés lenne, és végső soron káros hatással járna" - mondta Summers Davosban, a Világgazdasági Fórumon tartott panelbeszélgetésen.

Az Alphabet bejelentette, hogy 12.000 dolgozójától tervez megválni, ami a teljes állomány mintegy 6,5%-ának felel meg. Ezzel a Google anyavállalata csatlakozott a nagy technológiai cégekhez, melyek az elmúlt hónapokban jelentős leépítéseket helyeztek kilátásba. A bejelentés két nappal azután történt, hogy az Amazon 18 ezer munkahely megszüntetéséhez látott hozzá, a Microsoft vezetése pedig közölte, hogy 10 ezer alkalmazottat küldenek el. A befektetők pozitívan értékelték a bejelentést, az Alphabet árfolyama közel 3%-kal nőtt a tőzsdenyitás előtti kereskedés során.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás