A vártnál jobb vállalati eredmények érkeztek

2023.01.31. 15:32 • Erste Uzsonna

A gyenge hétkezdés után ma kisebb emelkedéssel nyitottak az amerikai tőzsdék. A Dow, az S&P 500 és a Nasdaq is nagyjából 0,2%-os pluszban jár a nyitás utáni percekben.

A McDonald's piacnyitás előtt közzétett gyorsjelentéséből kiderül, hogy a gyorsétteremlánc újabb erős negyedévet tudhat maga mögött. Annak ellenére, hogy a vállalat megemelte az árait, hogy lépést tartson az inflációval, nem esett vissza az éttermek látogatottsága. A tavalyi negyedik negyedévben a bevétel 5,93 milliárd dollár volt, szemben az elemzők 5,63 milliárdos várakozásával. Ebből az egy részvényre eső nyereség 2,59 dollár lett, ami szintén felülmúlja a 2,44 dollárra vonatkozó konszenzust.

A Pfizer előző negyedéves számai szintén jobbak lettek a vártnál. A 24,29 milliárd dolláros bevétel minimálisan több, mint az elemzők 24,23 milliárdos becslése, a nyereség pedig 1,05 dollár helyett 1,14 dollár lett részvényenként. A gyógyszergyártó árfolyama mégis esni kezdett a piacnyitás előtti kereskedés során, mivel a vezetőség visszafogott várakozást tett közzé az idei évre vonatkozóan. A 2023-as részvényenkénti nyereség 3,25 és 3,45 dollár között alakulhat, ami jóval alacsonyabb a 4,31 dolláros piaci várakozásnál. Főként a vállalat koronavírus elleni vakcinája és tablettája iránti kereslet eshet vissza idén.

A General Motors könnyedén felülmúlta a Wall Street várakozásait a negyedéves számok tekintetében. Az egy részvényre jutó nyereség 2,12 dollár lett, szemben az elemzők által várt 1,67 dollárral. A 43,1 milliárd dolláros bevétel is magasabb lett az előzetesen becsültnél. Kevésbé pozitív ugyanakkor, hogy a vállalat csökkenő árrésről számolt be, mivel az iparágban fokozódik az árverseny.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás