A piac a Fed döntésére vár

2023.02.01. 15:18 • Erste Uzsonna

Kisebb csökkenéssel nyithatnak ma az amerikai tőzsdék, a befektetők a Fed magyar idő szerint este 8-kor érkező kamatdöntését várják. A határidős indexek lefelé mozdultak el, a Dow 0,6%-os, az S&P 500 0,4%-os, a Nasdaq pedig 0,1%-os mínuszban jár.

A vártnál kisebb mértékben nőtt a magánszektor foglalkoztatottsága januárban az Egyesült Államokban. A vállalatok mindössze 106 ezer új munkavállalót vettek fel, szemben az előző havi 253 ezerrel. A friss adat jócskán elmarad a piaci várakozásoktól, az elemzők 180 ezres növekedésre számítottak.

A jelzáloghitel-kérelmek száma 9%-kal esett vissza a múlt héten. A 30 éves fix kamatozású jelzáloghitelek átlagos szerződéses kamatlába 1 bázisponttal 6,19%-ra mérséklődött. "A tavaszi lakásvásárlási szezon beindulásával várhatóan megélénkül a vásárlási aktivitás, amit az alacsonyabb kamatlábak és a mérséklődő lakásár-növekedés is támogat.” - mondta Joel Kan, az amerikai Jelzálogbankárok Szövetségének közgazdásza.

Az Electronic Arts árfolyama közel 10%-ot zuhant, miután a videójáték-kiadó vállalat decemberben zárult harmadik pénzügyi negyedévének számai bevétel és a tisztított eredmény tekintetében is elmaradtak a várakozásoktól. A negyedik negyedéves előrejelzés is csalódást keltett, mivel a vállalat bejelentette, hogy a készülő Star Wars-játék megjelenését későbbre halasztják.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás