A vártnál kevésbé csökkent az infláció

2023.02.14. 15:08 • Erste Uzsonna

A friss adatok közzététele után csökkenéssel nyithatnak az amerikai tőzsdék, a határidős indexek lefelé indultak el: a Dow és az S&P 500 0,2%-os, a Nasdaq pedig 0,4%-os mínuszban jár.

Az Egyesült Államokban 6,5%-ról 6,4%-ra mérséklődött az infláció januárban, miközben a piac nagyobb csökkenést és 6,2%-os értéket várt. Decemberhez képest 0,5%-kal emelkedett az árindex.

A maginflációs mutató, ami nem tartalmazza az élelmiszerek és az energia árát, januárban 0,4%-kal emelkedett az egy hónappal korábbihoz képest, éves összevetésben pedig 5,6%-ra enyhült a decemberben mért 5,7%-os emelkedéshez képest, így némileg meghaladta az 5,5%-os piaci előrejelzéseket.

A Coca-Cola a tőzsdenyitás előtt tette közzé negyedéves jelentését. A vállalat bevétele 10,1 milliárd dollár lett, kismértékben felülmúlva a várakozásokat. A nyereség 45 cent volt részvényenként, ami egybeesik az előzetes becslésekkel. A vállalat a megnövekedett költségeket sikeresen ellensúlyozta az árainak megemelésével. A Coca-Cola az idei évre 3-5%-os bevételnövekedést és 4-5%-os nyereségnövekedést prognosztizál.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás