Felerősödtek a kamatemelési félelmek

2023.02.17. 14:39 • Erste Uzsonna

Tegnap a vártnál rosszabb termelői inflációs adatok hatására elromlott a hangulat az amerikai tőzsdéken. A jegybankárok további kamatemeléseket sürgető nyilatkozatai megijesztették a befektetőket, így a mai nap is eséssel kezdődhet. A határidős indexek negatív irányba mozdultak el, a Dow 0,4%-os, az S&P 500 0,6%-os, a Nasdaq pedig 0,7%-os mínuszban jár.

Az online ételrendeléssel és kiszállítással foglalkozó DoorDash árfolyama közel 5%-ot emelkedett, miután a vállalat a tavalyi negyedik negyedévben 1,82 milliárd dolláros bevételt ért el, ami felülmúlta az 1,77 milliárd dolláros elemzői várakozást. A DoorDash azt is bejelentette, hogy 750 millió dollár értékben vásárol vissza részvényeket idén.

A Deere & Company legutóbbi negyedéves teljesítménye felülmúlta a várakozásokat. A mezőgazdasági gépgyártó 11,4 milliárd dolláros bevétel mellett 6,55 dolláros részvényenkénti eredményről adott számot. Ezzel meghaladta az elemzők által prognosztizált 5,57 dolláros részvényenkénti nyereséget és a 11,28 milliárd dolláros bevételi becslést.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás