Eséssel indulhat a március

2023.03.01. 15:20 • Erste Uzsonna

A tőzsdenyitáshoz közeledve elromlott a hangulat az amerikai tőzsdéken, a határidős indexek negatívba fordultak át: a Dow és az S&P 500 0,2%-os, a Nasdaq 0,1%-os mínuszban jár.

A jelzáloghitel-kérelmek száma 5,7%-kal csökkent a múlt héten az Egyesült Államokban. A 30 éves fix kamatozású jelzáloghitelek átlagos szerződéses kamata 9 bázisponttal 6,71%-ra emelkedett, ami november közepe óta a legmagasabb érték.

A Rivian bejelentette, hogy idén 50 ezer járművet tervez legyártani, ami jócskán alulmúlja a Wall Street 60 ezres becslését. A vállalat az ellátási lánc problémáit okolta a nehézségekért, mivel a beszállítók nem rendelkeznek elegendő alkatrésszel. A csalódást keltő előrejelzésre az árfolyam 9%-os eséssel reagált a piacnyitás előtti kereskedésben.

A Lowe's barkácsáruház-lánc vegyes eredményekről adott számot a tavalyi év utolsó negyedévére vonatkozó gyorsjelentésben. Az egy részvényre jutó eredmény némileg felülmúlta az elemzők 2,21 dolláros becslését, de a 22,45 milliárd dolláros bevétel elmaradt a várt 22,69 milliárdtól.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás