Ismét meglepetést okozott a munkaerőpiac

2023.03.02. 15:05 • Erste Uzsonna

Folytatódhat az esés az amerikai tőzsdéken, a határidős indexek negatív irányba mozdultak el: az S&P 500 0,5%-os, a pedig Nasdaq 0,9%-os mínuszban jár, egyedül a Dow mutat 0,3%-os emelkedést.

Az Egyesült Államokban a munkanélküli segélyért folyamodók száma a múlt héten 2 ezerrel 190 ezerre csökkent, ami elmarad a 195 ezres piaci várakozástól. A tartós munkanélkülisegély-kérelmek száma 1 millió 655 ezerre csökkent a korábbi 1 millió 660 ezerről. A friss adatok arra utalnak, hogy a jegybank kamatemelései ellenére az amerikai munkaerőpiac továbbra is feszes. A munkaadók így arra kényszerülhetnek, hogy emeljék a béreket a munkaerő bevonzása és megtartása érdekében, ami viszont további inflációs nyomást gyakorolhat a gazdaságra.

A Macy’s árfolyama 6%-ot emelkedett a nyitás előtti kereskedés során, miután a vállalat közzétette előző negyedéves gyorsjelentését. A bevétel az előzetes becsléseknek megfelelően 8,3 milliárd dollár volt, az 1,88 dolláros részvényenkénti nyereség azonban felülmúlta a várt 1,58 dollárt.

A Best Buy negyedéves jelentése hasonlóan fest, a 14,7 milliárd dolláros bevétel egybeesik a várakozásokkal, az egy részvényre jutó nyereség azonban pozitív meglepetést okozott, 2,61 dollár lett, ami közel 25%-kal magasabb az előzetes becslésnél. A vezetőség viszont arra számít, hogy idén ismét csökkenni fog az árbevétel, mivel visszaesik az elektronikai cikkek és az egyéb nem alapvető termékek iránti kereslet. A bejelentésre az árfolyam 2,5%-os eséssel reagált.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás