Betilthatják a TikTokot

2023.03.16. 14:11 • Erste Uzsonna

Kisebb csökkenéssel fordulnak rá a tőzsdenyitásra az amerikai határidős indexek. A Dow 0,5%-os, az S&P 500 0,4%-os, a Nasdaq pedig 0,2%-os mínuszban jár.

Az új munkanélküli-segély kérelmek száma az előző héthez képest 20 ezerrel 192 ezerre csökkent a múlt héten az Egyesült Államokban, ami jóval elmarad a 205 ezres várakozásoktól. Az adat újabb jele annak, hogy továbbra is feszes a munkaerőpiac, ami arra kényszerítheti a munkaadókat, hogy emeljék a béreket a munkaerő vonzása és megtartása érdekében, és felerősítheti az inflációs nyomást. A tartós munkanélküli-segély kérelmek száma 1 millió 684 ezerre csökkent a korábbi 1 millió 713 ezerről.

Az amerikai importárak éves szinten 1,1%-kal csökkentek februárban, az előző havi 0,9%-os emelkedést követően. Ez volt az első éves szintű csökkenés 2020 decembere óta.

A philadelphiai Fed feldolgozóipari indexe márciusban csak 1 ponttal emelkedett, így -23,2 pont lett, elmaradva a -15,6 pontos piaci várakozástól. A cégek több mint 34 százaléka az aktivitás csökkenéséről számolt be, 53 százalékuk nem jelentett változást. A cégek továbbra is általános áremelkedésről számoltak be, de ennek mértéke csökkent. A felmérés visszafogott növekedési várakozásokról adott számot a következő hat hónapra vonatkozóan.

A Snap 6%-ot, a Meta pedig 2%-ot emelkedett a tőzsdenyitás előtti kereskedés során, miután a Wall Street Journal beszámolója szerint a Biden-kormányzat betilthatja a versenytárs TikTokot, hacsak nem adja el kínai tulajdonosa, a ByteDance.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás