Oldódik a bankpiaci feszültség, gyenge várakozást tett közzé a BioNTech

2023.03.27. 15:27 • Erste Uzsonna

Az elmúlt hetekben a bankokkal kapcsolatos félelmek miatti esés és az az után következő visszapattanás váltakozott. Most azonban megnyugodni látszanak a kedélyek, és a határidős indexek is emelkedéssel kezdték a hetet az Egyesült Államokban: a Dow és az S&P 500 0,6%-os, a Nasdaq pedig 0,3%-os pluszban volt a nyitás előtt.

A mai nap sztárjai a regionális bankok lehetnek, melyek a pénzügyi szektor feszültségeinek enyhülésével elkezdhetik ledolgozni a március során elszenvedett nagymértékű esést. Az SVB eszközeit megvásárló First Citizen BankShares több, mint 50%-ot rallyzott a piacnyitás előtt, a First Republic Bank pedig 30%-os pluszban jár. A nagy bankoknál 2% körüli emelkedés látható.

A BioNTech az amerikai piac nyitása előtt tette közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését. A vállalat bevétele a várt 3,9 milliárd euró helyett 4,28 milliárd lett, és a 9,26 eurós részvényenkénti nyereség is felülmúlta az elemzők 7,63 eurós becslését, bár az egy évvel ezelőtti 12,18 euró után ez így is jelentős visszaesés. A vezetőség az idei évben 5 milliárd eurós bevételre számít a koronavírus-vakcinák eladásából, ami csalódást kelthet, mivel a piaci konszenzus 9 milliárd euró volt.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás