Enyhülhetett a munkaerőpiac feszessége?

2023.04.05. 15:31 • Erste Uzsonna

Alig mutattak változást a fő amerikai határidős indexek percekkel a mai nyitás előtt. A Dow Jones 0,1%-os, míg az S&P 500 és a Nasdaq 100 0,2%-os mínuszban volt.

Az ADP adatai szerint a februári 261 ezer után a várt 210 ezernél jóval kisebb mértékben, 145 ezer fővel nőtt márciusban a foglalkoztatottak száma az USA-ban, ami a munkaerőpiac lazulását jelezheti előre. A statisztikai hivatal pénteken fogja közzétenni a hivatalos foglalkoztatottsági adatokat.

Nőtt, és a vártnál is nagyobb lett az Egyesült Államok külkereskedelmi hiánya februárban. Januárban 68,7 milliárd dolláros volt a mínusz, és a szakértők 100 millió dolláros növekedést becsültek csak, de a friss adat 70,5 milliárdos hiányt mutatott.

4,1%-kal csökkent a jelzáloghitel igénylések száma az USA-ban múlt héten az előző héthez képest, miután az ezt megelőző négy hét folyamán bővülés volt tapasztalható.

4 milliárd dolláros költségmegtakarítást remél a FedEx az új vezérigazgató, Raj Subramaniam tervétől. Az új stratégia szerint a cég egybeolvasztaná expressz csomagüzletágát és a végleges kiszállítást intéző, közúti alvállalkozókra építő divízióját. A megtakarítás a 2025-ös pénzügyi évben jelentkezhet. A cég bejelentette, hogy a 2024-es pénzügyi év osztalékát 10%-kal, 5,04 dollárra növeli. A részvény több, mint 2%-ot emelkedett a tegnapi zárás óta.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás