Feszesebb munkaerőpiac, gyengébb jelentések

2023.04.20. 15:20 • Erste Uzsonna

Ma is negatív hangulatban várják a fő amerikai határidős indexek a tőzsdenyitást. A Dow Jones 0,5 százalékos, az S&P 500 0,7 százalékos, míg a Nasdaq 100 0,9 százalékos mínuszban áll.

A vártnál többen adtak be segélykérelmet az USA-ban

5 ezerrel 245 ezerre nőtt múlt héten az egy héttel korábbihoz képest a friss munkanélküli-segély kérelmek száma, miközben az elemzők nem vártak változást. A folyamatos kérelmek száma 1 millió 865 ezerre nőtt, ami 40 ezerrel lett magasabb, mint az elemzői becslés, és 61 ezerrel több, mint az előző héten.

Tovább romlott a Fed egyik üzleti indexe

A philadelphiai Fed üzleti indexe a javulás helyett tovább romlott a negatív tartományban, így a márciusi mínusz 23,2 pont után áprilisban mínusz 31,1 pont lett a mérés.

Nem volt meggyőző az AT&T jelentése

A várt 3 milliárd dollár helyett „mindössze” 1 milliárd free cash flow-t termelt az idei év első negyedében az AT&T – tette közzé a telekommunikációs társaság a nyitás előtt megjelent gyorsjelentésében. Az egy részvényre jutó eredmény ennek ellenére jól alakult, 60 cent lett a várt 59 centtel szemben. A részvény több, mint 4 százalékos mínuszban volt a nyitás előtt.

Nem volt elég profiterős az American Express

Elmaradt a várttól az American Express nyeresége az első negyedévben. A 2,68 dolláros elemzői várakozás helyett mindössze 2,4 dollár lett a részvényenkénti profit, ami 14,3 milliárdos bevétel mellett keletkezett. A bevételre vonatkozó várakozás 14,0 milliárd dollár volt. A vállalat tartotta egész éves EPS-előrejelzését, ami így 11-11,4 dollár között van, miközben a piaci konszenzus 11,13 dollár. Az AmEx részvények közel 2 százalékot estek a jelentés közzététele óta.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás