Pozitív meglepetést okoztak a gyorsjelentések

2023.04.25. 15:26 • Erste Uzsonna

Eséssel nyithatnak ma az amerikai tőzsdék, a határidős indexek negatív irányba mozdultak el: a Dow 0,2 százalékos, az S&P 500 és a Nasdaq 0,4 százalékos mínuszban járt nem sokkal a nyitás előtt.

A General Electric ma tőzsdenyitás előtt tette közzé első negyedéves jelentését. A vállalat robusztus keresletről számolt be, aminek hatására a vártnál jobb eredményt ért el az év első három hónapjában. A bevétel 13,7 milliárd dollár lett, a részvényenkénti nyereség pedig 27 cent, miközben az elemzők 13,2 milliárdos bevételre és 14 centes nyereségre számítottak. A GE a teljes évre vonatkozóan 7-9 százalékos bevételnövekedést vár. Az árfolyam 2,5 százalékot emelkedett a pozitív hírekre.

Szintén ma számolt be az első három hónap eredményeiről a McDonald’s. A gyorsétterem-lánc bevétele éves szinten 4,1 százalékkal növekedve 5,9 milliárd dollárra hízott, szemben a konszenzus szerinti 5,57 milliárddal. Az egy részvényre jutó nyereség 2,63 dollár lett, miközben az elemzők csak 2,31 dollárra számítottak. A vállalat jó eredménye annak köszönhető, hogy az áremelésekkel sikeresen át tudták hárítani a megnövekedett költségeket a fogyasztókra anélkül, hogy visszaesett volna a kereslet.

Pozitív meglepetést okozott a Halliburton negyedéves jelentése is. Az olajipari szolgáltató vállalat 5,68 milliárd dolláros bevétele 33 százalékos éves növekedést jelent, és felülmúlja a várt 5,5 milliárdot. A nyereség 72 cent lett részvényenként, ami magasabb a 67 centes konszenzusnál.

A vártnál jobb eredményt és megnövelt eredményvárakozást tett közzé a General Motors a ma nyitás előtt publikált első negyedéves gyorsjelentésében. A cég 40 milliárd dollár bevételt generált szemben a 39,2 milliárdos várakozással, részvényenkénti profitja pedig 2,21 dollár lett, felülmúlva az 1,72 dolláros várakozást. A cég az egész éves EPS előrejelzését 35 centtel növelte meg a korábbi 6-7 dollár közötti becslésről, free cash flow várakozását pedig félmilliárd dollárral emelte az 5-7 milliárd dolláros sávról. A nagyszerű eredmény és a pozitív előrejelzés a megnövekvő autókereslet következményeként alakult ki. A részvény közel három százalékos pluszban volt a mai nyitás előtt.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás