Veszélyben az Activision felvásárlása

2023.04.26. 15:21 • Erste Uzsonna

A nagy technológiai vállalatok pozitív meglepetést okozó negyedéves jelentéseinek hatására jó hangulatban kezdődhet a mai kereskedés az amerikai tőzsdéken. A határidős indexek felpattantak a tegnapi esés után: a Nasdaq 1,1 százalékot emelkedett, a Dow és az S&P 500 0,3%-os pluszban járt a nyitás előtt.

Az Egyesült Államokban előállított tartós fogyasztási cikkekre leadott megrendelések havi szinten 3,2 százalékkal emelkedtek márciusban a februári 1,2 százalékos csökkenés után. A friss adat jócskán felülmúlta a 0,7 százalékos növekedésre vonatkozó várakozásokat.

A Boeing veszteséges negyedévet zárt, de a befektetők mégis pozitívan értékelték a vállalat negyedéves jelentését, mivel a vezetőség erős keresletről számolt be, és megerősítette a 3-5 milliárd dolláros szabad cash-flowra vonatkozó előrejelzést az idei évre. A repülőgépgyártó bevétele 17,92 milliárd dollár volt az első három hónapban, miközben az elemzők csak 17,43 milliárdra számítottak. Az egy évvel ezelőtti 2,75 dolláros részvényenkénti veszteség 1,27 dollárra mérséklődött, bár a piac csak 97 centes veszteséget várt, így ez negatív meglepetést jelentett. A vállalat azt tervezi, hogy az év hátralevő részében felpörgeti a gyártást, így a termelést érintő problémák ellenére tartani tudják az év elején kijelölt célokat.

A brit trösztellenes felügyelet megvétózta az Activision Blizzard Microsoft általi felvásárlását, arra hivatkozva, hogy az ártana a versenynek. A videójáték-kiadó árfolyama 10 százalékot esett a bejelentést követően. A Microsoft részvényeseinek ez nem szegte a kedvét, a vállalat árfolyama a tegnap közzétett kedvező negyedéves jelentés hatására 8 százalékos emelkedést produkált a tőzsdenyitás előtti órákban.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás