Csökkent a folyamatos munkanélküli-segély kérelmek száma az USA-ban

2023.05.04. 15:09 • Erste Uzsonna

A friss kérelmek száma nőtt

242 ezerrel nőtt múlt héten a friss munkanélküli-segély kérelmek száma az Egyesült Államokban, kétezerrel meghaladva a várakozást, illetve 13 ezerrel az előző heti számokat. A folyamatos kérelmek száma 1805 ezer volt, ez 60 ezerrel elmaradt a becsülttől, illetve 38 ezres visszaesést jelent az egy héttel ezelőttihez képest.

Csökkent az Egyesült Államok külkereskedelmi deficite

A vártnál kevésbé mérséklődött az amerikai külkereskedelmi deficit. A 70,6 milliárd dolláros február havi hiány 64,2 milliárd dollárra zsugorodott, azonban az elemzők arra számítottak, hogy ennél nagyobb mértékben, 63,1 milliárd dollárra csökken a mutató.

Nem volt veszteséges a Moderna első negyedéve

Elmaradt a várt veszteség a Moderna ma piacnyitás előtt közzétett jelentésében. A cég bevétele éves szinten 69 százalékkal 1,86 milliárd dollárra esett vissza, jelentősen felülmúlva a várt 1,18 milliárd dollárt. A nyereség 19 cent volt részvényenként, ez 98 százalékos visszaesés a tavalyi azonos negyedévhez képest, de mégis jelentősen meghaladta az 1,66 dolláros veszteségről szóló várakozást. A visszaesést a Covid-vakcinák iránti kereslet csökkenése okozta. A Moderna részvény közel két százalékos pluszban várja a mai nyitást.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás