Meg tudnak állapodni?

2023.05.08. 15:09 • Erste Uzsonna

Egyre közelít az adósságplafon az USA-ban

Joe Biden találkozóra invitálta az Egyesült Államok kongresszusának vezető republikánus és demokrata képviselőit annak érdekében, hogy feloldják az adósságplafon kapcsán kialakult, három hónapja tartó patthelyzetet, és május vége előtt elkerüljék az állam fizetésképtelenségét. Biden azt szeretné, hogy feltételek nélkül emeljék meg a hitelfelvételi korlátot. Kevin McCarthy, a képviselőház republikánus elnöke azonban már jelezte, hogy pártja nem fog jóváhagyni olyan megállapodást, ami nem csökkenti a kiadásokat a növekvő költségvetési hiány kezelése érdekében.

Tovább folytatódik a regionális bankok rallyja

A regionális bankok a pénteki felpattanás után ma a piacnyitás előtti kereskedésben tovább emelkedtek. A PacWest árfolyama 33%-kal nőtt, a Western Alliance és a Zions Bancorporation pedig 15 illetve 8 százalékos pluszban jár, ami arra utal, hogy enyhültek a bankszektor helyzetével kapcsolatos félelmek.

Jelentősen visszaesett a BioNTech eredménye

A BioNTech ma közzétett gyorsjelentéséből kiderül, hogy a vállalat bevétele és nyeresége drasztikus mértékben lecsökkent az idei első negyedévben, mivel a koronavírus elleni vakcina iránti kereslet visszaesett.

Az első három hónapban 1,28 milliárd euró volt a BioNTech bevétele, szemben az egy évvel korábbi 6,37 milliárd euróval. Az egy részvényre jutó nyereség pedig 2,05 euróra csökkent a korábbi 14,24 euróról. A negyedév nettó nyeresége 502,2 millió euró volt, ez egy évvel ezelőtt még 3,7 milliárd eurót tett ki. Az árfolyam mégis 4 százalékos emelkedéssel reagált a piacnyitás előtti kereskedés során, ugyanis a várakozásokat még így is sikerült felülmúlni, az elemzők 1,12 milliárd euró bevételre és 68,5 cent részvényenkénti nyereségre számítottak.

A vállalat megerősítette a 2023-ra vonatkozó előrejelzését, a vezetőség a Covid-vakcinából nagyjából 5 milliárd eurós bevételre számít. Hozzátették, hogy az oltás iránti szezonális kereslet miatt az év második felében várható a magasabb bevétel.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás