A Fed-tisztviselők egy része kivárna

2023.06.01. 08:55 • Erste Reggeli

Philip Jefferson Fed-elnökhelyettes a kivárás mellett tette le voksát tegnap interjújában, ugyanis szerinte most egy kis időre van szükség, hogy az eddigi emelések hatását megvizsgálják. Jefferson viszonylag középen állónak számít a jegybankárok spektrumán és Jerome Powell elnök egyik bizalmasa, aki általában egyetért azzal, amit az elnök mond.

A Fed döntéshozói június 13-14-én ülnek majd össze értekezni a kamatkondíciókról, amelyben kulcsszerepet játszhatnak a most pénteken megjelenő munkaerőpiaci adatok. Jefferson egyébként hozzátette, hogy ezzel nincsen kizárva a további kamatemelés lehetősége. Hasonlóan nyilatkozott a philadelphiai Fed-vezér Patrick Harker is, aki szintén „tartást” látna szívesen a mostani ülésen, de nem zárja ki, hogy utána még történjen szigorítás.

A piac határidős kamatárazásai alapján a soron következő ülésen történő 25 bázispontos emelés valószínűsége kb. 60 százalékról kb. 40 százalékra csökkent, míg a következő két ülésen történő emelés esélye a 100 százalék közeléből 85 százalékra mérséklődött.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás