Tovább húzhatja-e a Mesterséges Intelligencia fejlesztési hulláma a tőzsdéket?

2023.06.21. 13:47 • Podcast

„Egyelőre egy csomó részvény lufinak tűnik a Mesterséges Intelligenciára épülő tőzsdei piacon, de ez még nem olyan nagy, mint a dot.com a 2000-es évek elején, vagy nem is olyan, mint a 2020-as évek eleje a koronavírus-járvány alatt” – elemezte a helyzetet Miró József, az Erste stratégája. Az Nvidia-nál egyelőre úgy tűnik, hogy megállja a helyét a piaci árazás, mert nagy nyereségugrást várnak tőle, már idén.

4200-4500-ra emelték az amerikai elemzőházak az S&P 500 célszámát, év végére. ”Ez az erőteljes tőzsdei emelkedési várakozás nemcsak a Mesterséges Intelligenciának szól, hanem az infláció csökkenésének is, ami a munkaerőpiac sérülése nélkül valósult meg, enyhe növekedési csökkenéssel. Ezek jó jelek a gazdaság talpra állását illetően” – indokolt az optimizmust Miró József.

A műsorban szóba került még:

  • Az erőforrások és számítási kapacitások irdatlan erősödése fűti a Mesterséges Intelligencia fejlesztését
  • A Bloomberg és ChatGPT fejlesztése
  • Változhat-e az informatika. Letaszíthatja-e a keresőoldalakat és a webáruházakat a trónról a Mesterséges Intelligencia

Emőd Pál kérdezte Miró Józsefet, az Erste Befektetési Zrt. stratégáját Prémiumkategória című műsorban.

Az erstemarket.hu a Reggeli Monitor, a Trend FM reggeli hírműsorának kiemelt szakmai támogatója.

Szakértőink rendszeresen tájékoztatják a hallgatókat a legfontosabb gazdasági és piaci eseményekről és információkról, a folyamatok hátteréről, hogy megalapozottabb befektetési döntéseket hozhassanak.

Ez a podcast a műsor vágott, szerkesztett változata.

A podcastban foglaltak kizárólag az előadó személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás