Richter: Lehúzza a pénzügyi veszteség

2023.08.01. 13:03 • Erste Ötletgyár Mini

A Richter augusztus 4-én reggel teszi közzé második negyedéves eredményét. Várakozásunk szerint 206,6 milliárd forintos árbevételt és 26,5 milliárd forintos adózott eredményt ért el a társaság.

Előrejelzésünk szerint minden piacon, de főként Észak-Amerikában emelkedett a cég árbevétele. Ez a növekvő Vraylar értékesítésnek köszönhető, ami 33,9 százalékkal 658 millió dollárra emelkedett az AbbVie jelentése alapján. Az árbevétel euróban mért növekedését némileg ellensúlyozta az erősödő forint negatív hatása, így forintban csak 7,1 százalék lehetett az árbevétel növekedése.

A marzsokra kedvező hatással volt a Vraylar növekedése és az alacsony marzsú kiskereskedelmi üzletág csökkenése. A költséghatékonyság és a növekvő árbevétel ellenére a különadó hatása miatt az EBIT 12,3 százalékkal 45,6 milliárd forintra csökkenhetett a második negyedévben. A rubel kedvezőtlen irányú árfolyammozgása miatt a pénzügyi eredmény jelentős veszteséget mutathat, ami csökkenti a társaság eredményét. Az adózott eredmény mindössze 26,5 milliárd forint lehetett a negyedévben, ami 65,3 százalékos visszaesés a tavalyi év azonos időszakához képest.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás