Waberer’s: soha nem látott jó negyedév

2023.08.08. 09:21 • Erste Reggeli

A Waberer's-nek 2Q23-ban sikerült történelmi csúcsot, 15,1 millió euró nettó nyereséget elérnie, szemben az egy évvel korábbi 2,5 millió euróval. A jó működési számokhoz (14,3 millió EUR EBIT) 4,7 millió EUR árfolyamnyereség kapcsolódik, szemben az egy évvel ezelőtti 3,5 millió EUR veszteséggel, és a peren kívüli megállapodás pozitív hatásának fele is benne van az eredményben. A vállalat éves EBIT-célját 33 millió euróról 37-40 millió euróra emelte.
Az ITS szegmens árbevétele csökkent az üzemanyagköltségek csökkenése miatt, de a bruttó árrés és az üzemi eredmény nőtt a jobb működésnek (új teherautók, erős ügyfélbázis ...stb.) és a peren kívüli megállapodás pozitív hatásának felének köszönhetően. Ez 2-3 millió euró körül lehet. Az EBIT 4,7 millió euróra ugrott az egy évvel ezelőtti 1,7 millió euróról. A fennmaradó 2-3 millió EUR pozitív hatás az elkövetkező két negyedévben egyenlő arányban fog jelentkezni.

Az RCL szegmensben is nőttek az eladások a csökkenő üzemanyagárak miatt, de javult a bruttó árrés. Az EBIT az egy évvel ezelőtti 4 millió euróról 4,5 millió euróra emelkedett.

A biztosítási szegmensnek kedvezett a magas kamatkörnyezet és a magas üzemanyagárak miatt viszonylag alacsony balesetek száma, mivel az egyéni ügyfelek kevésbé használták a járműveket. Ezért az értékesítés növekedésén túl az EBIT 11,4%-kal 5,1 millió euróra nőtt.
Az új raktárfejlesztésekkel és új tehergépkocsikkal kapcsolatos beruházási tevékenységnek köszönhetően a nettó hitelállomány 31,5 millió euróval 181,5 millió euróra nőtt, és az EBITDA-ra vetített nettó hitelállomány aránya 1,9-ről 2,0-ra emelkedett.

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás