A jelentés hatására szárnyra kapott az Allianz

2023.08.11. 16:19 • Erste Ötletgyár Maxi

A kedvező második negyedéves eredményre nagyot ugrott az Allianz árfolyama, megközelítve a májusi lokális csúcsot és egyben a júniusban megfogalmazott kereskedési ötletünk 228,1 eurós kiszállási pontját. Az emelkedést kihasználva javasoljuk a stop-loss szint felemelését a tegnapi nagy forgalmú, nagy emelkedést hozó nap mélypontja alá és egyben a 20 napos mozgóátlag alá, 215,1 euróhoz. A javasolt kiszállási ponton nem változtatunk.

Erős negyedéves eredmény

Az Allianz augusztus 10-én tette közzé második negyedéves jelentését. A társaság működési eredménye 7,1 százalékkal 3,8 milliárd euróra emelkedett, felülmúlva a 3,6 milliárd eurós elemzői konszenzust. A szegmensek terén az életbiztosítási szegmens 22,5 százalékkal, az ingatlan és felelősségbiztosítás 10,8 százalékkal emelkedett. Ezek jó teljesítménye ellensúlyozta az alapkezelés 9 százalékos visszaesését.

A kötvényportfolióknál tavaly tapasztalt vagyonkiáramlást követően a negyedévben már elkezdett stabilizálódni a kezelt vagyon. A csoporton belül zászlóshajónak számító Pimco-nál már két negyedéve beáramlás tapasztalható a tavalyi több, mint 75 milliárd eurós kiáramlást követően. Míg az Allianz GI esetében már csak minimális kiáramlást hozott a második negyedév.

A társaság megerősítette eddigi terveit, mely alapján 13,2-15,2 milliárd euró közti üzemi eredményt várnak. Az elemzői várakozások ennek a sávnak a felső felére, 14,7 milliárd euróra számítanak. Mivel az első félévben már 7,5 milliárd eurós eredményt realizált a társaság és a környezet is a javulás jeleit mutatja, így valószínűnek tűnik a várakozások felső felének elérése.

Növekvő részvényesi juttatások lehetősége

A társaság tervei között nem szerepelnek jelentősebb akvizíciók. Ez az erős tőkehelyzetet (Solvencia II megfelelés: 208 százalék) figyelembe véve lehetőséget adhat magasabb osztalék kifizetésére vagy a saját részvény visszavásárlási program keretösszegének megemelésére is. A most futó legfeljebb 1,5 milliárd euró értékű visszavásárlási programból július végéig 600 millió euró értékben vásároltak vissza részvényeket.

Technikai kép

Továbbra is emelkedő trend figyelhető meg az Allianz grafikonján. A gyorsjelentésre adott pozitív reakcióval az árfolyam megközelítette a májusi lokális csúcsot, ami a következő ellenállást jelenti 228,4 eurónál.

Kisebb támaszt a csütörtökön áttört lokális csúcs jelent (220,2 eurónál), erősebb támaszt pedig a csütörtöki nagy forgalmú, nagy emelkedést hozó nap mélypontja. A módosított stop-loss megbízást is ez és a 20 napos mozgóátlag alá, 215,1 euróhoz javasoljuk felhúzni.

Forrás: Bloomberg, Erste

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás