Elégedettek a Fed-del, de még közel sincs vége a munkájuknak

2023.08.21. 09:20 • Erste Reggeli

A NABE (National Association for Business Economics) felmérése szerint a válaszadók 70 százaléka gondolja úgy, hogy a Fed puha landolással lesz képes elérni a két százalékos inflációs célját, míg ugyanerről márciusban 70 százalék úgy gondolta, hogy az amerikai gazdaság nem fogja tudni elkerülni a recessziót. Továbbá, a válaszadók 75 százaléka elégedett a Fed monetáris politikájával, amely márciusban még csak 60 százalék volt.

Ezzel egyidejűleg a Bloomberg MLIV Pulse múlt heti kérdése is a Fed munkája és a várható kamatpálya körül forgott. A 602 válaszadó körülbelül két harmada szerint a központi bank még nem „győzte le” véglegesen az inflációt, azaz még akadhat további munkája és hosszabb ideig gondja a makacs árnövekedéssel.

Jerome Schneider, a Pacific Investment Managment portfólió menedzsere szerint az öt százalék feletti kockázatmentes-hozam időszak 2024 második feléig fennmaradhat. Lindsey Piegza, a Stifel Financial vezető közgazdásza szerint a Fed előtt álló legfontosabb kérdés, hogy meddig kell fenntartani a magas kamatkörnyezetet, és ez lehet a jegybankárok eheti Jackson Hole-i találkozójának fő kérdése.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás