Három hét esés után kezdődik a hét Amerikában

2023.08.21. 15:10 • Erste Uzsonna

Egymásnak ellentmondó véleményen vannak a Goldman Sachs és a Morgan Stanley részvényelemző stratégái, miután február óta először három egymást követő héten is esett az S&P 500 index.

Előbbi, David Kostin szerint még bőven van hely a befektetőknek növelni kitettségüket a részvénypiac felé, amennyiben a gazdaság továbbra is a puha landolás irányába tart. A Goldman Sachs részvénypiaci hangulat mutatója múlt héten először esett vissza idén, azt követően, hogy december óta folyamatosan emelkedni tudott. Kostin erre úgy reagált, hogy a megtorpanás rövidéletű lehet, ugyanis szerintük javulni fog a piaci környezet.

Michael Wilson – aki jól ismert részvénypiaci medve – szerint a jelenlegi hangulat romolhat, ha egyre többen kezdik el megkérdőjelezni a gazdaság ellenállóképességét. Szerinte a piac túl optimista, ami a mély recesszió elkerülését illeti, és arra figyelmeztet, hogy a vállalatok egyre nehezebben emelnek majd árakat az infláció mérséklődése után, és ez csak még nehezebb lesz, amennyiben a fogyasztói kereslet is csökkeni fog.

A héten főleg a kiskereskedelmi szektorból érkeznek majd gyorsjelentések, de a legutóbbi negyedév sztárja, az Nvidia is publikálja majd számait. A Fed eközben Jackson Hole-ban gyűlik össze és ad iránymutatást a monetáris politika helyzetéről és kilátásairól.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás