Nem veszi le a lábát a gázról az Nvidia

2023.08.24. 10:06 • Erste Tízórai

Tegnap a piac zárása után tette közzé 2024-es pénzügyi évének júliusban végződő második negyedéves gyorsjelentését az Nvidia, amely talán az egész gyorsjelentési szezon leginkább várt eredményközlése volt. A chipgyártó, amely az óriási AI-rali főszereplője volt az utóbbi hónapokban bőven felülteljesített, annak ellenére, hogy nem volt alacsony az elemzők várakozása.

A cég bevételét éves szinten 102 százalékkal 13,51 milliárd dollárra növelte, szemben a várt 11,04 milliárd dolláros elemzői becsléssel, legnagyobbat az adatközpont szegmens lendített, amely a Mesterséges Intelligencia szolgáltatások alapját képezi. Az EPS 431 százalékkal 2,7 dollárra ugrott, szintén felülmúlva a 2,07 dolláros Bloomberg-konszenzust.

Ami az előremutatást illeti, úgy tűnik nincsen itt a vége az AI-robbanásnak, a jelenlegi negyedév bevételét ugyanis 16 milliárd dollár környékére várja a vállalat, ami közel 30 százalékkal magasabb, mint a szakértők 12,5 milliárdos becslése. Jensen Huang vezérigazgató szerint a kereslet „jelentősen nőni fog ebben és a következő évben”, így a csak a kínálatot kell tudnia biztosítania a vállalatnak. A vezetőség további 25 milliárd dollárral növelte eddigi kb. 7,5 milliárd dolláros részvény-visszavásárlási programját, melynek nincsen időbeli kifutása. A cég papírjai több, mint hat százalékot emelkedtek a zárás óta.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás